Wethouder De Jonge opent nieuw Arcadia op de fiets

Afgelopen vrijdag 13 oktober verrichtte de Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge de feestelijke opening van woongebouw voor ouderen Arcadia aan de Apollostraat in Rotterdam. Samen met Ton de Rond, bestuurder van gebouweigenaar Habion, fietste hij, onder de klanken van ‘Mijn Rotterdam’, de feestzaal binnen. De fietsen zijn opgeknapt in de fietsenwerkplaats in het gebouw. Zo’n tweehonderd enthousiaste bewoners, buurtbewoners, vrijwilligers en andere genodigden waren bij de opening aanwezig.

Belang Arcadia voor buurt en stad

In zijn openingspraatje benadrukte de wethouder het belang van een gebouw en voorziening als Arcadia voor de buurt en de stad Rotterdam. Speciaal woord van dank ging uit naar de voorzitter van bewonersorganisatie 110-Morgen, Jan Pierweijer. Met zijn niet aflatende inzet levert hij een belangrijke bijdrage aan het succes van Arcadia.

Feest!

Tijdens de feestmiddag was er voor elk wat wils: rondleidingen door het gebouw waar allerlei activiteiten werden georganiseerd, zoals, speciale acties van MAS haarverzorging en de populaire beweegclinics van Olga Commandeur. Profilazorg had onder andere de fietsenwerkplaats opengesteld en Pameijer verzorgde naast andere activiteiten een schmink-workshop. Dock bracht een spectaculaire virtual reality experience. Ook konden bezoekers hun levensmotto kwijt op speciale tegeltableaus.
Optredens waren er van operazangeres Merel Huizinga en haar pianist, shantikoor Albatros, het Rock ’n Loll-trio Bertus en de Tjetsetters, pianist Ward en volkszanger Leendert. De heerlijke hapjes en drankjes werden verzorgd door de mensen van Middin.

Arcadia

De afgelopen drie jaar is het oorspronkelijke verzorgingshuis omgetoverd tot een prachtig woongebouw waar ouderen zelfstandig, veilig en comfortabel kunnen wonen. Alle 119 appartementen zijn inmiddels verhuurd.
Het succes stoelt op een hechte samenwerking tussen de organisaties Habion, Pameijer, Profila Zorg, Dock, Middin, WoonCompas en Bewonersorganisatie 110-Morgen. Arcadia is als officieel Huis van Wijk, een nieuwe trekpleister in de wijk, waar de buren altijd welkom zijn.

Als buurtbewoners activiteiten willen organiseren, kunnen ze terecht bij Dock, Apollostraat 213, telefoon 010-7271113.