Aandacht voor hoge vaarsnelheden op de Rotte

Wellicht heeft u er ook last van met name in de zomer. In de zomer blijken sommige watersporters het niet zo nauw te nemen met de snelheid van maximaal 6 km/h op de rivier de Rotte. Het gevolg is dat scheepjes van bewoners keihard tegen de steigers aan knallen. De scheepjes lopen schade op. Wij hebben getracht dit in de Gebiedscommissie aan de orde stellen echter tot op heden zonder resultaat. Let wel het deel rekenend vanaf de Irenebrug tot aan de Gordelweg is in beheer bij de gemeente Rotterdam. Wij zien graag dat op de route vanaf Irenebrug in westelijke richting borden worden geplaatst waarop aangegeven staat dat de maximale vaarsnelheid 6 km/h bedraagt. Helaas is er nog geen positieve resultaat te melden op ons verzoek.
Het is ons dit keer niet gelukt. Wij blijven echt aandacht houden voor de hoge vaarsnelheden op de rotte. We moeten wel want de scheepjes van bewoners lopen schade op. We zullen blijven herhalen totdat uiteindelijk de borden worden geplaatst. Ook moet er worden gehandhaafd. Nu zien wij als bewoners op zondagmorgen de waterpolitie voorbij varen. Alsof op zondagmorgen de vandalen met hoge snelheid over de Rotte scheuren, meestal gebeurt dit op een zaterdagavond als men baldadig is. De boodschap is dus herhalen en blijven herhalen. Wie weet wordt onze stem “een keer” gehoord.