SCHOLENCAROUSSEL

Ton van Eijsden – Leven in Schiebroek(LiS) Schiebroek

Er staat een heuse scholencarrousel te wachten. Niet alleen staat er nieuwbouw op stapel voor het Wolfert Dalton College op de hoek Argonautenweg/Jasonweg, maar op die locatie komt ook de VSO (voortgezet speciaal onderwijs)afdeling van de Mytylschool De Brug. Die school is nu nog gehuisvest aan de Ringdijk. De overige afdelingen van deze school verhuizen samen met het ernaast gelegen Rijndam Revalidatiecentrum van de Ringdijk naar een nieuw te bouwen complex op het terrein van het voormalige Noordrandcollege aan de Hazelaarweg.

foto: gemeente Rotterdam

Behalve de Mytylschool komt daar ook de Tyltylschool (onderwijs voor meervoudig gehandicapte kinderen) die nu nog in Rotterdam-Charlois is gevestigd. Het nieuwe scholencomplex gaat Onderwijs- en Revalidatie Centrum (ORC) De Hazelaar heten. De verouderde locatie aan de Ringdijk zal, na alle uitverhuizingen, worden gesloopt en plaatsmaken voor woningbouw.

De kinderen die op deze locaties onderwijs gaan genieten, komen uit alle delen van Zuid-Holland en worden met auto’s en vooral busjes naar en van school gebracht. Dat zijn er heel veel. Daarom worden de beide nieuwe locaties voorzien van een ruime parkeergelegenheid, zodat er straks in ieder geval geen parkeeroverlast meer zal zijn. Maar dat er straks vele tientallen personenbusjes dagelijks over vooral de Abeelweg heen en weer gaan rijden is nog wel een punt van zorg. Niet alleen heeft het wegdek van de Abeelweg de twijfelachtige reputatie om tot de slechtste van Schiebroek te behoren, maar er zijn daar ook scholen en sportverenigingen gevestigd. Die zorgen nu al voor extra verkeers- en parkeerdrukte.

foto: gemeente Rotterdam

Hoewel de nieuwbouw van beide scholen alleen maar is toe te juichen (alle kinderen en zeker die van de Mytyl- en Tyltylscholen hebben recht op goede onderwijsfaciliteiten) moet er ook aandacht komen voor een oplossing voor deze verkeersbewegingen door Schiebroek. De leden van de gebiedscommissie, die recentelijk door de schooldirecties op werkbezoek waren uitgenodigd, leken van de noodzaak daarvan in elk geval al wel overtuigd.

Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website: www.rotterdam.nl/wonen-leven/hazelaarweg

DAARIN VINDT U BEHALVE DE BEWONERSBRIEF OOK EEN E-MAILADRES VOOR EVENTUELE VRAGEN: ORCDEHAZELAAR@ROTTERDAM.NL.