50 jaar tram in Schiebroek

Zaterdag 26 januari 2019:  Gratis ritten met bus en tram van 50 jaar geleden en historische foto’s in bibliotheek en winkels

Deze maand 50 jaar geleden kreeg Schiebroek zijn tramverbinding met het centrum van Rotterdam, ter vervanging van de overvolle buslijn 45. Het tramviaduct over het toen nog niet bestaande Schieplein was een revolutionaire oplossing om Schiebroek een goede OV-verbinding te geven. Miljoenen mensen zijn in die 50 jaar snel en veilig door de RET naar hun bestemming gebracht.
Met een door de gebiedscommissie ondersteund bewonersinitiatief wordt dit jubileum op zaterdag 26 januari 2019 gevierd.

Foto: Stichting RoMeO

Het programma van 26 januari as. ziet er alsvolgt uit:

  • Tussen 11.00 en 16.00 uur herleeft het verleden van tram en bus in Schiebroek. Een tram en een bus van 50 jaar geleden uit het Rotterdamse OV-museum (Stichting RoMeO) maken gratis ritten. 
    De tram rijdt als lijn 5 één keer per uur over het tramviaduct naar Blijdorp en terug. De bus rijdt als lijn 45 één keer per uur tussen Station Noord en Schiebroek. Tussendoor rijden zowel tram als bus rondjes door Schiebroek over de Kastanjesingel en de Meidoornsingel. Er wordt gestopt bij alle reguliere haltes in Schiebroek. Gratis tickets vanaf 10.30 af te halen bij het informatiepunt van RoMeO op de hoek Peppelweg/Kastanjesingel.
  • In de bibliotheek aan de Peppelweg is van 26 januari tot en met 9 maart een fototentoonstelling over bus en tram in Schiebroek. Ook bij veel winkels in Schiebroek zijn historische foto’s te zien.
  • De tentoonstelling in de bibliotheek wordt op zaterdag 26 januari om 11.00 geopend. Daarbij zal het lied “Lijn 5, fijn dat jij er bent” uit 1969 klinken. Het wordt gezongen door Robert van Atten, de kleinzoon van de tekstschrijver.
Foto: Stichting RoMeO
Foto: Stichting RoMeO