WERKZAAMHEDEN TRAMSPOREN EN VERNIEUWEN RIOLERING KASTANJEPLEIN

Na jaren van intensief gebruik is de trambaan aan het Kastanjeplein aan vervanging toe.

Van 5 tot en met 13 mei vernieuwt de RET de tramsporen op het Kastanjeplein. Door de tramsporen te vervangen zorgt de RET ervoor dat de tram ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft, met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Van 4 maart tot en met 2 juni vernieuwt de gemeente Rotterdam het riool op de Kastanjesingel.

Omwonenden (bewoners en ondernemers) zijn door de RET per brief uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op maandag 25 februari tussen 18.30 en 20.00 uur in de Goede Herderkerk aan het Kastanjeplein 28. Omdat het een inloopbijeenkomst betreft kunt u zelf het tijdstip kiezen binnen deze tijden. De RET en gemeente Rotterdam zijn aanwezig voor meer uitleg over de werkzaamheden aan spoor en riool.

Het vernieuwen van de tramsporen, evenals het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer, kan geluidshinder veroorzaken. Er wordt gewerkt tussen 07.00 en 22.00 uur.

In de nacht van 4 op 5 mei worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Om de veiligheid van de spoorwerkers te waarborgen wordt een stuk spoor verwijderd tussen de locatie van de werkzaamheden en de sporen waarover de tram blijft rijden.

Ter hoogte van de werkzaamheden aan de tramsporen is het Kastanjeplein in één richting afgesloten voor verkeer. De weg blijft open in noordelijke richting. Het verkeer in zuidelijke richting kan gebruik maken van de weg aan de oostzijde op het Kastanjeplein.

De werkzaamheden aan de trambaan en het vernieuwen van het riool hebben gevolgen voor tram en busreizigers.

  • van maandag 4 maart tot en met zondag 2 juni rijdt tramlijn 25 niet door Schiebroek. Reizigers kunnen gebruik maken van pendelbus 725 als vervangend vervoer. De pendelbus rijdt de tegenovergesteld route van de tram.
  • Van 27 april tot en met 12 mei wordt er ook gewerkt aan de tramsporen op de Melanchtonweg. Daardoor rijdt tramlijn 25 een aangepaste route vanaf tijdelijke halte Schieweg, langs metrostation Blijdorp, naar eindbestemming Diergaarde Blijdorp. Reizigers richting Schiebroek kunnen gebruik maken van metrolijn E richting Den Haag en bij metrostation Melanchtonweg overstappen op pendelbus 708 en bij metrostation Meijersplein overstappen op pendelbus 725.
  • Van 4 maart tot en met 2 juni rijdt buslijn 174 een aangepaste route richting station Noord via de Meidoornsingel.

Voor uitgebreide reisinformatie en reisadvies kunt u terecht op de website van de RET en maak gebruik van de reisplanner of RET Reat Time App. http://www.ret.nl/omleidingen

Op http://ret.nl/werkzaamheden vindt u actueel informatie over de werkzaamheden. Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met de RET klantenservice, tel. 0900 – 500 6010 (gebruikelijke kosten), bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur of via de email: klantenservice@ret.nl