Belevingswoning – “Het brand komt bij je thuis huis”

Vrijdag 15 november is de opening van de interactieve belevingswoning aan de Ereprijsstraat 8a (Schiebroek) van 10.00 – 11.30 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Deze rondreizende woning is open voor alle inwoners uit Rotterdam en omstreken en staat vanaf 15 november in de Ereprijsstraat 8A in Rotterdam (Schiebroek). Bezoekers kunnen op speelse en educatieve wijze ervaren wat de impact van brand is en ontdekken hoe brand voorkomen kan worden.

Veiligheid in een wijk is voor alle bewoners van groot belang. Ook brandveiligheid speelt daarbij een grote rol. De brandweer van de VRR (Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond) rukt zo’n 650 keer per jaar uit voor een woningbrand. Met de reizende belevingswoning zet de brandweer stevig in op preventie en zelfredzaamheid van bewoners in de wijk. Zo willen zij het aantal woningbranden én het aantal slachtoffers drastisch terugbrengen.

Zij hopen dat zij daarbij op uw steun mogen rekenen. Zij vragen u de belevingswoning onder de aandacht te brengen bij buurtbewoners, zodat zoveel mogelijk mensen informatie over brandveiligheid kunnen krijgen. In de interactieve belevingswoning met de naam ‘HET BRAND KOMT BIJ JE THUIS HUIS’ kunnen bezoekers zelf ervaren wat er gebeurt als er brand in een woning uitbreekt en ontdekken hoe zo’n brand voorkomen kan worden.

Van 22 november t/m 16 januari 2020 kunnen bewoners de belevingswoning bezoeken in de Ereprijsstraat 8A in Rotterdam (Schiebroek). Elke woensdag- en donderdagmiddag is de belevingswoning open van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op

Heeft u vragen? Stel ze gerust en bel met 0900 8387. De brandweer verteld u graag meer over nut en noodzaak van deze woning.